Praktične posledice sprememb pokojninske zakonodaje

datum: 08.10.2010

kategorija: Novice

Za seznanjanje občanov z novo pokojninsko zakonodajo poskrbijo mediji, nekateri strokovnjaki že imajo na voljo nekaj deklarativnih in predstavitvenih seminarjev, za kadrovske delavce pa bo z operativnim seminarjem poskrbela družba ODIN d.o.o., in sicer 18. novembra v Mariboru in 30. novembra 2010 v Ljubljani.


Nova pokojninska zakonodaj je torej dano dejstvo. Utemeljitev je zanjo več kot dovolj, opozorilnih zgledov po Evropi tudi, finančne projekcije, če se reforme ne bi lotili, so bile grozljive. Zatorej je razprava o potrebnosti ali nepotrebnosti reforme popolnoma odveč. Zakon je tu, njegov namen je dolgoročno stabilizirati pokojninsko blagajno in s tem celotno področje javnih financ.
 

O tem, kaj nam občanom prinaša nova zakonodaja, nas bolj ali manj točno in nazorno obveščajo mediji. Seveda pa so še drugi okviri, znotraj katerih so skupine, ki se morajo z novo zakonodajo seznaniti z drugačnih vidikov. Za mnoge takšne skupine je prav zdaj poskrbljeno z nekaterimi predstavitvenimi seminarji, na katerih sodelujejo strokovnjaki s pristojnih ministrstev.
 

Za skupino operativnih kadrovskih delavcev pa bomo poskrbeli na ODINu. Pripravljamo namreč operativen seminar z izrazito praktičnimi pojasnili, kaj povzročajo zakonske spremembe v praksi, kako izvajati zakonske novosti v kadrovskih službah. Gre za pristop, ki ga naši udeleženci že poznajo: dati informacije, znanja, nasvete in rešitve za neposredno delovno prakso.

 

Za strokovno sodelovanje na seminarju se dogovarjamo z najvidnejšimi strokovnjaki, ki se s tematiko profesionalno ukvarjajo na instituciji, ki predstavlja izvajalca pokojninske zakonodaje in je pravzaprav vez med deklarativnimi zahtevami zakona in njegovo praktično izvedbo. Seminar bo 18. novembra 2010 v Mariboru in 30. novembra 2010 v Ljubljani, uradna najava seminarja s programom pa bo 19. oktobra 2010.

 

Bodite pozorni, praktično uporaben in delovno operativen seminar o novi pokojninski zakonodaji pripravlja za Vas ODIN d.o.o.!